A címkenyomtató berendezések az üzleti élet, a kiskereskedelem és a logisztika elengedhetetlen eszközei, de számos otthoni hobbialkalmazásban is helyük van. Ezek a készülékek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy gyorsan és hatékonyan nyomtassanak címkéket, etiketteket, vonalkódokat és egyéb azonosítókat különféle felületekre. De milyen típusú címkenyomtató rendszerek vannak üzemben, amik közül választhatunk?
Igen széles a címkenyomtató választék

Hőátviteli Címkenyomtatók: A hőátviteli címkenyomtató a legnépszerűbb azok között, akik tartós, hosszú élettartamú címkéket szeretnének készíteni. Ezek a típuok egy hőérzékeny szalagot (ribbon) használnak a kép vagy szöveg papírra vagy műanyagra való átviteléhez. Kiválóan alkalmasak vonalkódok, szállítási címkék, raktári azonosítók és egyéb ipari alkalmazások számára.


Termikus címkenyomtatók: A termikus címkenyomtató közvetlenül a hőre érzékeny címkékre nyomtat, ribbon nélkül. Bár a hőátviteli nyomtatókhoz képest a nyomatok élettartama rövidebb lehet, ezek a típusok ideálisak olyan alkalmazásokhoz, ahol a címke élettartama nem kritikus, mint például élelmiszer-címkézés vagy névkitűzők.

Színes címkenyomtatók: A színes címkenyomtató lehetővé teszi az élénk, színes címkék készítését közvetlenül az irodában vagy otthonra. Tökéletes választás termékazonosítók, promóciós elemek és bármilyen alkalmazás esetén, ahol fontos a színhasználat.
A címkenyomtató kiválasztás
Amennyiben nem tudjuk eldönteni, hogy milyen címkenyomtató legyen az, amibe befektetünk, akkor érdemes alaposan figyelembe venni az igényeket, illetve kikérni a dunasp.hu weboldal munkatársainak véleményét a témában.