Magyar Természet Napja
Május 22.

Miért jött létre a Nap?

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2014 végén aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Célunk az volt, hogy megalapítsuk a Magyar Természet Napját és ezzel ráirányítsuk a figyelmet a hazai természeti értékeink, valamint erőforrásaink fontosságára. A kezdeményezéshez számos szervezet, és közel 15 000 ember csatlakozott, így a dedikált napot létrehoztuk!

Ezzel a páratlan társadalmi összefogással bebizonyosodott, hogy a magyarok elkötelezetten és őszinte ragaszkodással állnak ki természeti értékeink és erőforrásaink védelme mellett.

A Magyar Természet Napja május 22-e lett, amikor globálisan a Biodiverzitás Világnapját ünnepeljük. A jeles napot először 2015. május 22-én, a Margitszigeten található Holdudvarban tartotta meg a három kezdeményező szervezet. Az első Magyar Természet Napja esemény fotói megtekinthetőek az alábbi linken:
http://wwf.hu/fotogaleria/megunnepeltuk-a-magyar-termeszet-napjat

A 2016-os év Magyar Természet Napját a Szent István Parkban (XIII.ker., Budapest, Pozsonyi út) tartotta a három főszervező számos gyermekfoglalkoztató programmal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal.
Az esemény fotói itt találhatóak:
http://wwf.hu/fotogaleria/magyar-termeszet-napja-2016

Szeretnénk, ha országszerte sok esemény jönne létre a magyar természeti értékek tiszteletére. Reméljük az elkövetkező években számos település és közösség szervezi majd a saját programját ezen alkalomból, hiszen ez mindannyiunk közös ünnepe, ezen a napon mindnyájan saját helyi értékeinknek adózunk.