A pihenésnek sok formája létezik, de csak rajtunk múlik, hogy pontosan melyik típusát választjuk. Sokan döntenek egy tengerpart mellett, amikor a szabadságuk eltöltéséről van szó. Kiülni a partra és nézni a hullámzó tengert, élvezni a napsugarak simogató érintését, valamint heverni a homokban, majd lebarnulni valóban lazító élmény. De lehet az aktív pihenés mellett is dönteni, amit Andorra kínál.

A törpeállam annyira izgalmas és mozgalmas, amit kár lenne kihagyni. Ide ellátogatva csak néhány nap alatta annyi csodát fedezhetünk fel, mint addig soha. A természet egyszerűen magával ragadó és persze a kultúra egészíti ki, teszi teljessé azt. Ha imádjuk a dombokat, hegyeket, vízeséseket, színpompás virágokat, akkor Andorra az, ahová mennünk kell.

Páratlan szépségek Andorra területén

A Pireneusokban elterülő ország átlagos tengerszint feletti magassága 1996 méter. Ennél fogva a klímája valamivel mérsékeltebb, a környező országokéhoz képest. Igaz, hogy itt is le lehet barnulni, de valószínűleg többet leszünk felöltözve, főként, ha a nyár végén megyünk. A legjelentősebb folyója a Valira. Andorra legnagyobb tava pedig Estanys de Juclar, ami 21,3 hektáron terül el. Nemzeti parkjai között a legjelentősebb a világörökség részét képező Madriu-Perafita-Claror völgyekben található kultúrtáj, de ezen kívül még van 2 másik a Coma Pedrosa és Sorteny Nemzeti Parkok. A területet mindig rengeteg virág tarkítja az év jelentős részében, amikor éppen nem a hóé a főszerep.

Nem lehet elég időt eltölteni Andorra varázslatos vidékein, ezért bátran térjünk ide vissza minél többször. Az indulás előtt pedig az utazásbiztosításról sem feledkezzünk el.